English A A A A A
Bilde av kum med stengeventiler

Planlagte eller pågående hendelser med vannforsyningen.

Vi har for tiden disse planlagte eller pågående hendelsene:

 

Luft i vannet - Missfarging - Onsdag 21 august 2019

Vi har hadde nå på tirsdag en større vannlekkasje i området Torp - Betania som er utbedret. En vannlekkasje med store vannmengder gir en hastighetsøkning i vannrørene som kan løsrive partikler, som igjen kan gi en missfarging av vannet. I tillegg vil det under oppfylling av rør strekk som er tømt, bli store luftmengder der en del av denne luften vil bli innblandet i vannmassene. I et blankt glass vil dette se ut som om vannet er noe hvitt. Lar man vannet stå vil luften forsvinne, og vannet framstå blankt. Vannet er trygt å bruke.

 

UTGÅTT - Torp - Lekkasje - Tirsdag 20 august 2019

Vi har en vannlekkasje i området Torp - Betania. Vi stengt ut ledningen. Vi er ferdige med å fylle opp nett som har vært berørt. Alle skal ha få fått vannet tilbake. Rettetid er foreløpig ukjent.

 

UTGÅTT - Saksvikbukta - Vannavstengning - Onsdag 27 mars 2019.

Vannavstenging Saksvikbukta - onsdag 27. mars 2019 klokken 08.00 til onsdag 27.mars 2019 klokken 14.00. Gjelder innkobling av ny kum på kommunal ledning. 

 

UTGÅTT - Saksvik - Vannavstengning - Fredag 29 mars 2019.

Vannavstenging på deler av Rønningsvegen - fredag 29. mars 2019 klokken 08.00 til fredag 29.mars 2019 klokken 15.00. Gjelder fjerning av gammel kum på kommunal ledning.

Noen huskeregler for deg som kunde ved vannavstenging:

  1. Tapp opp vann til husholdningen i forkant før vi stenger utvendig tilførsel (bøtte, stamp, kanne o.l.).

  2. Husk reservevann til toalett sisternen.

  3. Steng innvendig hovedstoppekran før vår vannavstenging. Når vannavstengningen er over bør kaldtvannskran nær hovedstoppekran åpnes for utspyling (f.eks utvendig kran), før du åpner hovedstoppekranen. La kaldvannskranen renne til vannet er klart og blankt.

  4. Husk at det står ofte en sil på vanninntaket som må rengjøres (sil på reduksjonsventil, tilbakeslagsventil, vannmåler osv.). Mangler du sil på hovedinntaket, står det som regel også siler på alt av armaturer (dusjbatteri, tappekraner osv.) Det er som regel den første silen som vannstrømmen går igjennom som kan trenge rengjøring.

  5. Unngå vannforbruk før vannet igjen er rent (oppleves som klart og blankt uten vond smak).

  6. Ofte vil vi ved større hendelser sette ut vannvogn. Informasjon om dette skal du som kunde få per SMS eller Talemelding og på web på denne siden.

Har du spørsmål angående vannstengningene? Ta kontakt med vårt sentralbord på telefon 73 97 20 00.

Tips en venn Skriv ut