English A A A A A
Ung restaurant 2015

Ung Restaurant 2015

Seks elever fra 10.trinn ved HUS deltok i årets "Ung Restaurant" på Lian restaurant. Her møtte de knallhard konkurranse fra andre ungdomsskolekokker. I år som i fjor fikk dommerne en vanskelig oppgave, og dessverre vant vi ikke i år. Men altså, kjempegod innsats og knallgode retter fra HUS-kokkene.

Bildeserie fra Lian restaurant

Noe av målet med Ung Restaurant er å få flere ungdommer til å utdanne seg innen matfag, og dagen er et samarbeid mellom Oi! Trøndersk Mat & Drikke, Fagnettverket for restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag og Trondheim Kokkenes Mesterlaug.

Oppslutningen viser at det er stor interesse både blant skoler og næringsliv for å delta. Arrangementet omfattet i år ti ungdomsskoler fra Trøndelag, som hver sendte åtte elever som fikk boltre seg på noen av byens fineste kjøkken, under kyndig veiledning av profesjonelle kokker og servitører. Restaurantene utarbeidet selv menyen, og elevene konkurrerte deretter om beste forberedelse og gjennomføring av en treretters middag, basert på lokale råvarer samt oppdekking og servering. Maten ble servert til lærere, foreldre, dommere og andre prominente gjester, før det ble kåret en vinner på avslutningsarrangementet, som denne gangen var lagt til Radisson Blu Royal Garden Hotel.

Viser til en fin artikkel om Ung Restaurant 2015 på nettstedet til Oi! Trøndersk Mat og Drikke