English A A A A A
TV AKSJONEN 2013

TV-aksjonen 2013

Det er igjen tid for TV-aksjonen! I år skal vi bidra til å gjøre livet bedre for mennesker med demens og deres nærmeste. Samtidig skal TV-aksjonen gi et reelt løft til demensforskningen, så vi etter hvert kan utvikle medisiner og en kur mot sykdommen.

TV-aksjonen NRK går i år til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. Les mer om Nasjonalforeningns arbeid med demens her.

Over 70 000 mennesker i Norge har Alzheimer eller en annen demenssykdom. I løpet av de neste tiårene vil antallet fordobles. Hele Norges befolkning er berørt av sykdommen demens. Om det er en venn, broren til din kjæreste, moren til en kollega, eller bestemoren til en venninne, forholder vi oss alle til demens.

Gjennom TV-aksjonen NRK 2013

Skal vi styrke tilbudet til mennesker med demens og deres nærmeste. Det er en nådeløs sykdom, men med hjelp og aktivitet kan de gode dagene bli flere og bedre.

Skal vi gi et løft til forskningen så demensgåten kan bli løst. Målet er å utvikle vaksiner og medisiner slik at det blir mulig å leve bedre med demens og hindre utvikling av sykdommen.

Skal vi bidra til at så mange som mulig får informasjon om sykdommen, slik at tabuene mister sin kraft og myter blir knust. Om du er demenssyk, pårørende, eller snakker med en kollega om farens demens, skal du ha kunnskap om sykdommen. Åpenhet og økt kunnskap vil gjøre det lettere for demenssyke og deres pårørende å være aktive og sosiale.

Gjennom TV-aksjonen 2013 skal vi sammen legge grunnlaget for å løse demensgåten og gi personer med demens et verdig liv og en bedre hverdag.

Bli med på årets viktigste søndagstur - meld deg som bøssebærer her.
TV-aksjonen 2013.jpg