English A A A A A
Ranveig Naustvoll fra Norsk Folkehjelp

TV- aksjonen 2011: ”Vi rydder for livet”

Høstens TV –aksjon ”Vi rydder for livet” går av stabelen den 23. oktober 2011. TV-aksjonen går til Norsk Folkehjelps arbeid med å rydde miner og klasebomber i minerammede områder.
 

TV-aksjonen går til Norsk Folkehjelps arbeid med å rydde miner og klasebomber i minerammede områder.

Hver eneste dag blir uskyldige mennesker drept og lemlestet av miner- og klasevåpen. Dette er en forferdelig trussel for menneskene som bor i disse områdene.

Miner ligger gravd ned uten system og over alt, og klasebomber ligger strødd over store områder. Det betyr at det ligger eksplosiver på skoleveier, lekeplasser, dyrket mark eller langs veien, uten at en vet hvor de er.

Det er ikke bare-bare å sette plogen i jorda eller sende ungene på skolen. Bare i Laos ligger det igjen mellom 70 og 80 millioner klasebomber etter Vietnamkrigen. Det eneste positive som kan sies er at ei mine som er rydda, er borte for alltid. Det er det årets TV-aksjon handler om.

Ranveig Naustvoll fra Norsk Folkehjelp presenterte kort opplegget for aksjonen på Vårkonferansen på Royal Garden den 20.mai 2011, i regi av Fylkesmannen og KS. Hun oppfordret samtidig alle til engasjement og innsats!

For mer informasjon:

TV-aksjonen 2011 Norsk Folkehjelp

TV-aksjonen Nord-og Sør-Trøndelag på Facebook