English A A A A A
Ingen tradisjonell 17mai feiring

Tradisjonell 17. mai-feiring avlyst

Det blir ingen tradisjonell 17. mai-feiring med barnetog og samling av store folkemengder i Malvik i år.

Malvik kommune har i tråd med føringer fra regjeringen og helsemyndigheter besluttet å avlyse den tradisjonelle 17. mai-feiringen i 2020.

- Dette innebærer at det ikke vil bli noe barnetog eller annen organisert, tradisjonell feiring, verken i Hommelvik eller på Vikhammer. - Det vil heller ikke være tillatt å gjennomføre grendevise samlinger som er vanlig for eksempel på Saksvik, i Mostadmark, på Sveberg og i Muruvik. Dette vil være i strid med forbudet mot kulturarrangement som i denne omgang strekker seg til 15. juni, sier virksomhetsleder for kultur i Malvik kommune, Arve Renå.

Legger ned krans

Renå kan imidlertid love at det vil bli gjennomført en hel del tradisjonelle markeringer rundt om i hele Malvik.

- Det vil selvsagt bli heist flagg ved alle offentlige bygg på vanlig måte, og Malvik kommune vil tilrettelegge for de tradisjonelle krans- og blomsternedleggelsene på de ulike minnebautaene og vanlige stedene, sier Renå.

Arbeider med løsninger

Virksomhetslederen sier at Malvik kommune for tiden arbeider med løsninger for hvordan disse markeringene kan bli distribuert rundt om til de tusen hjem, for eksempel i form av bilder.

- Dette vil vi komme nærmere tilbake til. Det viktigste nå er å sørge for at smittevernet tas tilstrekkelig alvorlig – også i gjennomføringen av nasjonaldagen. Her må vi alle sammen bidra, sier Arve Renå som legger til at Malvik kommune også regner med at det vil komme nasjonale råd og føringer for hvordan nasjonaldagen kan gjennomføres på en trygg og verdig måte.