English A A A A A

Aktuelt

Dette betyr gjenåpningen for elever i grunnskolen

 

Dette betyr gjenåpningen for elever i grunnskolen

Norge gjenåpnet lørdag 25. september. Dette betyr at vi i skolen kan drifte på akkurat samme måte som vi gjorde før pandemien, og de grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt.

1. Syke personer skal hverken være på skole eller i SFO.

2. Husk god hygiene.

3. Husk godt renhold.

Alle med nye luftveissymptomer eller andre symptomer på koronavirus, uavhengig av vaksinasjonsstatus, anbefales å teste seg.

Koronatest bestiller du på malvik.kommune.no. Logg inn med BankID eller MinID. Hvis du ikke har BankID eller MinID, bestiller du time for koronatest på koronatelefonen 73 97 20 99. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 09.00 til 12.00.

FHIs flytskjema forteller deg hva du skal gjøre ved nye luftveisinfeksjoner. Skjemaet gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har vært smittet av koronavirus.

Ved positiv hurtigtest

På nåværende tidspunkt er det ikke nok tester til alle, men barn i barnehage- og skole får tilbud om dette. Det er mulig å hente ut hurtigtest ved testlokalet, alle hverdager mellom klokken 08.30 og 16.00.

Ved positiv hurtigtest, logg inn på helsenorge.no og send melding.

Dette gjør du ved å logge inn, velg den personen det gjelder, og gå videre til innboks. Deretter går du til skriv ny melding, og så velger du Malvik kommune Smittevern.

Når du har sendt melding, så tar kommunens smittesporingsteam kontakt, og setter opp en time for PCR-test.

Kommunen bistår med målrettet smittesporing av husstandsmedlemmer, og andre nære. Det kan være for eksempel kjærester eller overnattingsbesøk. Du får også informasjon om hvilke regler som gjelder for deg og husstandsmedlemmene dine. Andre tilsvarende nære kontakter blir kontaktet av kommunen.

Du blir oppfordret til å varsle øvrige nærkontakter for å oppfordre de til å teste seg. En nærkontakt er de du har vært nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter, de siste 48 timene fra symptomstart eller ved positiv hurtigtest. Alle CE-merkede hurtigtester kan brukes.

Varsling av medelever

Vi ønsker at medelever varsles ved at du informerer skolen om positiv test. Deretter vil skolen definere hvem som er nærkontakter, og varsle disse via egne interne kanaler. De får da beskjed om at de er definerte som nærkontakt til smittet av koronavirus, og uvaksinerte oppfordres til å teste seg. Vi vil i stor grad bruke selvtester, og det holder med en test som tas så raskt som mulig.

Som hovedregel får elevene med seg test hjem. Hvis dette ikke skjer, blir det opplyst om hvor og når test kan hentes. Alle som er delvaksinert, fullvaksinert eller har gjennomgått koronasmitte de siste 12 månedene trenger ikke å teste seg.

Alle som varsles om at de er nærkontakter, oppfordres til å følge ekstra godt med egen helse i 10 dager, og teste seg ved symptomer. Dette gjelder både for vaksinerte og uvaksinerte.

På FHIs nettsider kan du lese hva du bør gjøre hvis du eller din nærkontakt har fått påvist koronavirus.

På kommunens nettsider finner du informasjon om hva som gjelder til enhver tid.

Har du spørsmål i forbindelse med testing, karantene eller isolasjon? Da oppfordrer vi deg til å logge inn på helsenorge.no, og å sende inn spørsmålene dine der. Du kan også ta kontakt på koronatelefonen, 73 97 20 99, mandag til fredag fra klokken 09.00 til 12.00.

Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen

Skolestart 2021

09.08.21

Velkommen til nytt skoleår - i vedlagt lenke finner dere informasjonsbrev om skolestart.

Lenke til informasjonsskriv

Mvh. Torgeir Granbom, rektor