English A A A A A
Bilde av postkasse og laptop.

Ta i bruk digital post, du også!

6 017 innbyggere i Malvik kommune har enda ikke tatt i bruk digital postkasse. Nå starter vi en kampanje for å få flere til å ta imot digital post fra kommunen.

1,7 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andre offentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større. I kommunen vår er det 4 649 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 43,5 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen – og det plasserer oss på 29. plass på landsbasis.

Gjennomfører kampanje

Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor setter vi i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. I løpet av de nærmeste dagene vil de som ikke har opprettet digital postkasse, få en hyggelig e-post fra kommunen med en oppfordring om å gjøre dette.

Rådmann Carl-Jakob Midttun har selv tatt i bruk Digipost, og sier:

- Jeg har bare gode erfaringer med dette. Det er raskt, enkelt og sparer miljøet for unødvendig papirbruk. Med andre ord er dette en fremtidsrettet løsning, som jeg på det sterkeste anbefaler alle Malvikinger å ta i bruk.

Praktisk for innbyggerne

Vi tror også at mange innbyggere vil synes digital postkasse er praktisk: Du unngår unødvendig ventetid, og får mange brev fra det offentlige og det private direkte i den digitale postkassen, uansett hvor du er. Raskt, sikkert og enkelt!

Skaffer du deg digital postkasse vil du få  vedtak i byggesaker og mange andre typer dokument i den digitale postkassen. Der blir de værende i ditt personlige arkiv så lenge du vil.

- Jeg håper mange av innbyggerne som ikke har opprettet digital postkasse kan bruke noen minutter på å gjøre dette. De som trenger hjelp til å opprette digital postkasse, eller har spørsmål om tjenesten, kan kontakte kommunen - vi hjelper gjerne til, sier arkivleder Heidi Kjørsvik-Fossen.

Slik skaffer du deg digital postkasse

  • Gå inn på norge.no
  • velg «Digital postkasse»
  • finn fram den elektroniske ID-en din (e-ID), for eksempel din BankID
  • velg enten Digipost eller e-Boks

Følg instruksjonene fra e-Boks eller Digipost for å opprette postkasse.