English A A A A A
Bilde av jernbanespor

Signalanlegg ved jernbanen forbedres og det må forventes noe støy

Støyende arbeid i Hommelvik

Bane NOR skal forberede bygging av signalanlegget ERTMS på Hommelvik stasjon. Arbeidet med nye kabelkanaler langs jernbanen vil gi støyende arbeid i perioder.

Arbeidet vil foregå mellom uke 40–45, og vil foregå fra Djupvasskaia og til Rema 1000 Sjøsiden. Det er planlagt nattarbeid til og med søndag 12. november, og det legges vekt på  ikke utføre støyende arbeid i innsovningsperioden mellom klokken 23.00–01.00.

Bane NOR forbereder bygging av signalanlegget ERMTS strekningen. ERMTS er jernbanens kommende signalteknologi, og skal på sikt innføres over hele Europa. Systemet har allerede vært i drift mellom Ski og Sarpsborg siden 2015, og skal etter nåværende plan tas i bruk på Nordlandsbanen i 2022.

Veidekke utfører arbeidet, og har en planlagt varighet på halvannet år. Etter oppstarten i mai 2017 skal det signalsystemes bygges ved 18 jernbanestasjoner, 24 planoverganger og seks blokkposter mellom Ranheim og Steinkjer, og langs Meråkerbanen.

Hvordan utføres arbeidet?

Kabelkanaler graves ned og festes til påler langs jernbanesporet. På Hommelvik stasjon vil arbeidet pågå innenfor omtrent en kilometer fra hver ende av plattformen.

Hva betyr arbeidet for der?

Bygging eller fornyelse av kabelkanaler vil pågå inntil et jernbanespor som er i drift. Av hensyn til både tografikken og sikkerheten, må arbeidet utføres når togene ikke kjører. Arbeidet vil da foregå på natten og i helgene når togtrafikken er begrenset. Anleggsarbeidene vil pågå tett inntil private boliger og ferieboliger i enkelte tilfeller.

Arbeidet kan kreve sterk belysning langs jernbanen på natten, og bruk av arbeidsmaskiner og håndverktøy kan oppleves som støyende. På enkelte steder vil det være behov for å utvide jernbanetraseen, og store steiner og trange skjæreinger må fjernes. Dette vil skje ved knusing, som i enkelte situasjoner vil føre til støy.

BaneNOR informerer om at arbeidet ikke vil medføre mye støy eller andre plager ut over det som er normalt for anleggsarbeid.

Hvem kontakter jeg hvis jeg har spørsmål?

Olav Opem, byggeleder
Tlf. 991 65 119
E-post opemol.temp@banenor.no

Heidi Funderud, miljøansvarlig
Tlf. 413 97 090
E-post salhei@banenor.no

Tips en venn Skriv ut