English A A A A A
Bilde av kommunevåpen på hvit bakgrunn

Status koronasmitte i Malvik kommune, søndag 29. mars

Dere fortjener skryt. Alle i Malvik kommune fortjener skryt. Dere har gjort en voldsom innsats de siste ukene.

Vi har fremdeles et svært lavt antall smittede blant de testede med tre smittede, der to nå er friskmeldte. Og mye av dette er takket være dere.

Vi vet fremdeles ikke hvor stor andel av befolkningen som er smittet, siden symptomene i mange tilfeller er milde og mange kan være smittet uten å vite det. Flere av innbyggerne våre kan dermed være blant disse, men fyller ikke myndighetenes kriterier for å bli testet med lette luftveissymptomer.

Det er mange som ønsker å bli testet, men begrenset tilgang på utstyr og analysekapasitet gjør at vi må ha begrensninger på hvor mange som kan testes akkurat nå.

Likevel ser vi at de aller fleste følger myndighetenes råd om å holde seg hjemme. Dere har mobilisert, dere har tatt vare på dere selv, og ikke minst; dere har tatt vare på andre. Veldig bra!

Det er ikke kjent at vi har noen alvorlig syke med luftveissymptomer i kommunen eller innlagt i sykehus, hvor vi har påvist koronasmitte. Det kan tyde på at smitten neppe er voldsomt utbredt, men koronaviruset vil nok kunne sin ankomst i større grad også i vår kommune.

Om vi alle fortsetter den gode innsatsen med ikke å omgås tett, hoster i papir eller albuekrok, holder hendene rene og gjennomfører pålagt karantene eller hjemmeisolering, står vi sammen i innsatsen for å hindre videre spredning.

Ved at du reduserer kontakten med andre i en periode, at du jobber hjemmefra eller bare holder avstand gjør du mye. Enn så lenge har vi lave tall, men det er fremdeles en vei å gå - dette må vi stå i enda en stund.

Takk for jobben dere alle gjør i kampen mot koronaviruset!

Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen