English A A A A A
Bilde av kommunevåpen på hvit bakgrunn

Status åpning av skoler og SFO, fredag 1. mai

Kjære innbyggere i Malvik

Det har vært noen merkelige uker siden samfunnet stengte ned i mars. Vi har måttet forholde oss til nye krav for hvordan vi lever livene våre, sosial isolasjon og økt avstand. Likevel har dette blitt møtt med tålmodighet og pågangsmot.

Foreldre har jobbet doble skift med barn og hjemmekontor, mange har blitt permittert og venter på å få komme tilbake på jobb. Og helsepersonell har hatt blitt pålagt stramme restriksjoner for å kunne yte trygg og god helsehjelp.

Men så har det også virket! Vi begynner å se resultatet at innsatsen vi har gjort – og skal fortsette med en stund enda.

Barnehagene har nå vært åpne i halvannen uke, barnelatter fyller igjen uterommene, ansatte gjør en kjempejobb med nye kjøreregler og ungene tilpasser seg raskt.

De første fire trinnene av skolen og SFO har også åpnet, også her strømmer fornøyde barn tilbake for å møte venner og lærere. Etter mange uker er lysten stor til å lære, leke og være sammen innenfor trygge rammer.

På grunn av smittevernet, er det mange hensyn å ta. Mange barn har kommet tilbake til barnehage og skole, men dessverre er ikke alle ønsker mulige å oppfylle. Noen barn kommer i kohorter med barn de til vanlig ikke er mye med. Andre får ikke den samme kontaktlæreren i skolen, eller samme primærkontakten i barnehagen, i disse tidene.

Vi er overbeviste om at våre ansatte ivaretar barna på en trygg og god måte. De ansatte i skole og SFO gjør også en fantastisk jobb med å gi barna våre en trygg skolehverdag i en ellers uvant situasjon.

Andre tjenester begynner også å komme i gang igjen, alle i tråd med sine bransjers anbefalinger for å kunne ivareta smittevernet. Tjenester som gir innbyggerne bedre helse, nødvendige tjenester eller rett og slett velvære. Tommelen opp for alle som står på for å levere trygge tjenester!

Smittesituasjonen i Malvik er oversiktlig pr. nå: 11 smittede, 9 friskmeldte etter milde sykdomsforløp, de to siste fremdeles isolert, men også her milde forløp. Smittesporing har ikke vist at noen er smittet i kommunen, alle kan spores tilbake til utenlandsreise eller arbeidsplasser i nabokommune. Ingen barn i kommunen har fått påvist koronasmitte og testing av ansatte i skole/barnehage/SFO har heller ikke påvist koronasmitte.

Dette betyr at den felles innsatsen virker. Vi kan gradvis begynne å åpne samfunnet igjen, men vi kan ikke lene oss tilbake og tro at koronasituasjonen er over – dette vil vare en god stund. 2020 blir året vi alle fikk et nærmere forhold til håndhygiene og avstand til andre. Men forhåpentligvis blir det også året vi tok et stort steg mot seier over det nye koronaviruset.

Fortsett det gode arbeidet med å holde avstand, ivareta god håndhygiene og holde deg hjemme hvis du har luftveissymptomer. Myndighetene gir løpende råd og anbefalinger på helsenorge.no.

Tusen takk for innsatsen så langt – dette klarer vi sammen!

Realf Ording Helgesen Kommuneoverlege

Ros-Mari Berre Kommunalsjef for barn og unge