English A A A A A

Aktuelt

ingrid storholmen

Forfatterkurs på Malvik folkebibliotek

Dette kurset er en unik sjanse for ungdommer til å gå på skrivekurs i sin egen kommune. Målet med kurset er å øke skrive- og lesegleden, og dessuten å inspirere flere til å delta med litteratur på Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Hvor: Biblioteket på Vikhammer
Når: Mandag 25.november klokken 18.00-21.00.
Hvem: Ungdom 13-19 år, maks 15 plasser
Kursholder: Forfatter Ingrid Storholmen (bildet)

Gratis deltakelse.

Påmelding skjer til: biblio.vikh@malvik.kommune.no eller på telefon: 73972288/98882084

Benytt sjansen til å lære noen tips og triks for skriving!

bibliotek_150x150

Skolebiblioteket

Skolebiblioteket vårt ligger i første etasje i "nybygget", sammen med kantina. Her kan du sette deg ned og nyte skjønnlitteratur eller fordype deg i faktabøker. Skolebibliotekar er Anne Moen, og hun kan hjelpe deg hvis det er noe du lurer på.

Alle elever får eget lånekort/lånenummer. Skolebøker blir også registrert som utlån.

 

bok

Tips til bøker og skolearbeid

På siden Ungdomsbøker kan du få tips til bøker i forskjellige sjangre. Her er det også et forum hvor du kan skrive din mening.

På siden til Deichmanske bibliotek kan også få mange tips til bøker og til skoleoppgaver. Nyttig side!

På uprisen.no kan du også lese og skrive anmeldelser.

Ungdommens forfatterleksikon kan også være nyttig for å finne ut mer om forfattere du liker.

 

Tove Nilsen

Åpen og varm forfatter, fantastiske elever

Torsdag 26. april var 9. trinn så heldige å få besøk av forfatter Tove Nilsen. Hun hadde tatt turen til Malvik i forbindelse med Arbeiderfestivalen, og foran nesten 120 elever fortalte hun om bøkene sine og om livet som forfatter, og om hvordan hun hadde bestemt seg for dette yrket allerede før hun begynte på ungdomsskolen. Elevene fulgte opp med utrolig mange gode spørsmål, om alt fra økonomi til inspirasjon og skrivesperre. Forfatteren ble mektig imponert over ungdommene våre, som i følge henne selv var den beste ungdomsskolegjengen hun hadde møtt!

FP22_11%20bilde2

Ferie er lesetid

Sommerferie betyr ikke utviklingsfri. Det er viktig å stimulere din ungdom til å holde ved like og utvikle sine ferdigheter. Bruk sommeren til å tenne lesegnisten. Få tips og råd rundt lesing her.

IMG_2694

What a splendid party!

Dette var Lasse i 8B sin kommentar til åpningen av vernissagen "Boktyvens gave" på Vikhammer ungdomsskole 16. juni - og det må vi si oss enig i! I biblioteket var det dekket til fest, med sprudlende drikke og kanapeer, og nå skulle bokstatuene som 8. trinn hadde jobbet med under kunstprosjektet "Boktyvens gave" avdukes.

Spesielt inviterte gjester var ordfører Terje B. Granmo og leder i Malvik kunstforening Brit Ragna Renanger. Og sist men ikke minst var Randi Johansen Perreau, som er kunstner og hadde ledet dette prosjektet, med oss under avdukningen. Dette er 8. trinns kunstneriske spor her på Vikhammer ungdomsskole, og det som er helt sikkert, er at vi har mange flotte ungdommer som vi er veldig stolte av!

Her kan dere se bilder fra "the splendid party".

lahlum_700x1046

Inspirerende Lahlum

Historiker og forfatter Hans Olav Lahlum holdt et inspirerende foredrag om sin skjønnlitterære debut ”Menneskefluene” da han besøkte 10. trinn onsdag 27. april. Både elever og lærere lyttet oppmerksomt da Lahlum fortalte om hvordan ideen til boka oppstod og om selve skriveprosessen.
bibliotek3_150x150

Biblioteket - skolens nye kunnskapshage

Prosjekt skolebibliotekutvikling

Vi søkte om å få bli med på prosjekt skolebibliotekutvikling i regi av Universitetet i Agder, - og ble tildelt midler!

Prosjektgruppe på hele 8 personer er nå klare til å gjennomføre årets utviklingsarbeid, - og har som målsetting å virkelig endre og forbedre bruken av biblioteket! 

Dette prosjektet vil gå hånd i hånd med BRO-prosjektet og vil sette spesiell fokus på vurdering og leseopplæring i alle fag.