English A A A A A
vinnere av kokke-konkurranse

Seier i Ung Restaurant 2014

Seks 10.trinnselever, fra 7 ungdomsskoler fikk en mulighet for en drømmedag på en av byens 7 beste restauranter/hoteller: Emilies et spisested, Britannia Hotell, To rom og kjøkken bar og brasseri, Radisson blu Royal Garden Hotell, Søstrene Karlsen, Clarion og Kongress Hotell Brattøra og Ai Suma restaurant.

 

Denne dagen skulle de konkurrere om beste forberedelser og gjennomføring av en 3-retters middag (lokale råvarer) med oppdekking og servering. To elever hadde ansvar for å lage, presentere og servere en forrett, hovedrett eller dessert. Kokkene og servitørene på de ulike bedriftene var være instruktører for dem. Selve konkurransen startet kl. 09:00 og varte til ca. kl. 17:00. Inviterte foreldre, mat og- helsefaglærere, rådgivere, rektorer og politikere etc. ankom restaurantene/hotellene kl. 15:00 og middagen varte til kl. 17:00. Skolene/restaurantene konkurerte mot hverandre, og det ble kåret ett vinnerlag.

Foreldrene og inviterte gjester deltok på middagen som ungdommene lagde, presenterte og serverte. 

Vi gratulerer Hommelvik ungdomskole sitt lag som vant hele konkurransen. De hadde gjort et solid forarbeid på skolen og presterte virkelig bra når det gjaldt som mest. Her er hva lokalavisene skrev om saken:

Bildet i artikkelen er hentet fra Stjørdals-Nytt (Finn O. Fosmo) sin hjemmeside.