English A A A A A
Kommunalsjef barn og unge

Ros-Mari blir ny kommunalsjef for barn og unge

Etter sommerferien begynner Ros-Mari Berre (45) i jobben som kommunalsjef for barn og unge i Malvik kommune. Da har det gått nesten 20 år siden hun første gang var ansatt i Malvik kommune.

Ros-Mari Berre overtar som kommunalsjef for barn og unge etter Ester Sandtrø, og Berre tiltrer den nye jobben i august.

Berre kommer til Malvik kommune fra stillingen som enhetsleder for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune. Men det var faktisk Malvik kommune som var hennes første arbeidsgiver da hun i 2001 var nyutdannet barnehagelærer.

- Jeg var så heldig å få meg jobb som nyutdannet barnehagelærer i Malvik kommune i 2001. Jeg jobbet en periode i Saksvik barnehage, så Vikhammer barnehage, samt veileder i private familiebarnehager før jeg etter fem år startet i Trondheim kommune, forteller Ros-Mari Berre.

I Trondheim kommune bygget hun først opp Granåsen barnehager som består av tre barnehager. De siste 4 årene har hun ledet Fagenhet for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune.

- Fagenheten har oppgaver som omfatter forvaltning, analyse og systemutvikling på hele oppvekstfeltet, opplyser Berre.

Ros-Mari Berre gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter som kommunalsjef i Malvik kommune.

- Malvik kommune er en passe stor kommune til å få til gode tjenester til innbyggerne. Det er kort vei fra der beslutningene tas til der de skal implementeres, sier Berre som lar seg motivere av tverrfaglig og tverrsektorielt samarbeid.

- Jeg har stor tro på at vi fremover må arbeide enda mer på tvers i en kommune, og det er nettopp gjennom å jobbe på tvers vi finner de beste løsningen som er til det beste for våre innbyggere.  Barn og unge er noe som mitt hjerte alltid har banket for. De er fremtiden, de har en viktig stemme og ikke minst kanskje de mest innovative innbyggerne en kommune kan ha, sier Ros-Mari Berre.

- Hva forbinder du med Malvik?

- Et samfunn der innbyggerne engasjerer seg. Da jeg arbeidet i Malvik tidligere var det mange av innbyggerne som deltok i frivillighetsarbeid og i politikken.  Malvik har både mange flotte områder ned mot sjøen og flott natur. Malvik er for meg en kommune som var og er i utvikling, noe jeg synes er spennende.