English A A A A A
Illustrasjon - artikkelbilde - kommunevåpen på hvit bakgrunn

Pause i vaksinering med AstraZeneca

Malvik kommune tar en pause i vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen til det kommer en konklusjon fra Legemiddelverket og norske myndigheter.

Vi stanser vaksineringen med denne vaksinen til det foreligger en vurdering fra myndighetene. Bakgrunnen for dette er opplysninger fra Danmark som gjør at det er behov for å undersøke nærmere hvorvidt vaksinen kan forårsake blodpropp.

Legemiddelverket har fått flere meldinger om bivirkninger i forbindelse med yngre vaksinerte som har fått hudblødninger (småprikket hudblødning og/eller større mindre blå flekker) etter vaksine fra AstraZeneca. Dette er alvorlig, og kan være et tegn på nedsatt antall blodplater.

Hvis du har fått vaksine fra AstraZeneca og har små og avgrensede flekker, og føler deg ganske bra ellers, er dette helt vanlig og ikke et faresignal.

Hvem bør oppsøke legehjelp?

Hvis du har fått AstraZeneca-vaksinen og opplever:

  • kraftig økende sykdomsfølelse mer enn tre dager etter vaksinasjon, og
  • ser større eller mindre blå flekekr i huden (hudblødninger)

På Folkehelseinstituttets nettside kan du lese mer om blodpropp og blødninger hos yngre etter vaksinering med AstraZeneca-vaksinen.

Vaksinasjon som var planlagt tirsdag 16. mars utgår derfor, da det var AstraZeneca som skulle benyttes. Det er stort sett helsepersonell som hittil har fått denne typen vaksine.

Onsdag 17. mars går vaksineringen som planlagt, da det er annen vaksine som skal settes den dagen.