Ordførerens tur

Mange ville være med på ordførertur

Over 100 personer i alderen 6 til 81 år var med på årets ordførertur til Storfossen og Homlavassdraget.

Det var sist tirsdag at ordfører Ingrid Aune og Trondheimsregionens friluftsråd inviterte alle innbyggerne i kommunen med på tur til Storfossen og Homlavassdraget.

Naturlig valg

Ordførerens tur er en årlig begivenhet, og årets turmål falt naturlig ettersom turen ble kombinert med offisiell åpning av det oppgraderte utsiktspunktet og rasteplassen som gir besøkende et flott skue mot Trøndelags nest høyeste fossefall – Storfossen.

Oppgradering

I tillegg til trapper, opprustet sti og utsiktspunkt ved fossen er det også oppgradert ny parkeringsplass ved Kringelmyra (ved Selbuvegen) for de som ønsker å komme raskt ned til fossene. Derfra går det tursti videre gjennom frodig landskap, i variert terreng, til Hommelvik langs Homlastien.

Fra 6 til 81 år

Årets ordførertur lokket hele 105 innbyggere i alderen 6 til 81 år, og gjester fra både Selbu, Stjørdal, Trondheim, Frosta og Grong kommuner deltok på arrangementet.

Unikt område

I sin tale ved det oppgraderte anlegget ved Storfossen snakket ordføreren blant annet om det unike Homlavassdraget.
- Dette er et unikt turområde i Trøndelag, det nærmeste vi kommer regnskog, og de nye utsiktspunktene med sittebenker gjør at Storfossen åpenbarer seg på en ny måte, sa en strålende fornøyd ordfører Ingrid Aune.
Hun rettet også en stor takk til engasjerte ansatte i Malvik kommune, Fylkesmannen i Trøndelag, Miljødirektoratet, Trondheimsregionens friluftsråd og dugnadskreftene i «Skogskaran» for at anlegget har kommet på plass.

Bevarer natur

Gry Tveten, som er seksjonsleder naturmangfold hos Fylkesmannen i Trøndelag er begeistret for jobben som er gjort med å legge til rette for naturopplevelser ved Storfossen.
- Anlegget ved Storfossen gjør det enklere for turgående å komme ned og se den flotte fossen, samtidig som vi bevarer den truede og verdifulle naturen i reservatet, sier Tveten.