English A A A A A
Bilde fra parkeringsplassen ved Abrahallen, med mange biler.

Kommuneoverlegen bekymret etter stor utfart i palmehelga

Selv om været ikke var det beste i palmehelga, var utfarten i Malvik-marka betydelig både lørdag og søndag. Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen er ikke fornøyd med alle løypemeldingene.

Lørdag og søndag gikk snøbygene tett i Malvik, men det stoppet ikke turglade trøndere i å oppsøke de fantastiske skiløypene i vår kommune. Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen er i utgangspunktet glad for at folk sørger for å holde seg i aktivitet og få frisk luft.

- Det er supert at folk som er friske og uten noen symptomer på luftveisproblemer oppsøker skog og mark for frisk luft og mosjon. Det jeg imidlertid ikke liker er at det kommer flere rapporter på sammenstimling av folk og opptreden i skisporet som slett ikke er i tråd med retningslinjene, sier Helgesen.

Verst fra Abrahallen

Frivillige fra både Hommelvik IL og Malvik IL var i aksjon hele helga og drev parkeringsveiledning og minnet turfolk om å holde avstand også i skisporet.

- Men det virker dessverre som dette ikke har gått helt inn hos alle. Særlig fra Abrahallen har det kommet meldinger om smått kaotiske tilstander, når folk skal fra parkeringsplassen og ut i marka. Folk har rett og slett ikke fulgt instruksjonene om å holde avstand for å beskytte seg selv og andre mot smitte, sier Helgesen.

Smitte kan overføres også ute

Kommuneoverlegen er tydelig på at smitte kan overføres fra person til person, også ute i friluft.

- Når folk går og står så tett som vi har opplevd i helga, er det bekymringsfullt. Det virker ikke som at folk tar situasjonen alvorlig nok, sier Helgesen som gir følgende råd til utfartsglade malvikinger:

- Gå på tur, men hold avstand til andre. Legg gjerne turen til andre steder enn de mest folkerike turmålene, eller gjennomfør turen på tider av døgnet hvor utfarten ikke er så stor. Det er fullt mulig å holde seg i aktivitet og samtidig delta i smitteverndugnaden, avslutter Realf Ording Helgesen.