English A A A A A
Bilde av Hommelvik ungdomsskole fra utsiden

Jubeldag på Hommelvik ungdomsskole

Tirsdag 30. januar kunne elever og lærere ta i bruk det nye bygget ved skolen. Kapasiteten økes fra 275 til 400 elever.

Framtidens standard

Nybygget på 6000 kvadratmeter gir ikke elevene bare større plass, men skolen er oppgradert til dagens og framtidens standard. Prosjektleder Elena Peregudova er fornøyd med prosessen, og er glad for at elevene får et bedre læringsmiljø.

- Undervisningsrommene vil være store og lyse, og er utstyrt med alt av moderne IT-utstyr. Skolen er universelt utformet, og har mulighet til å ta i mot elever med spesielle behov. Etterhvert som uteareal blir ferdigstilt, får skolen også store utearealer med treningsapparater og ballbaner.

- Dette er en festdag!

Arbeidet har pågått siden september 2016, og endelig er lokalene ferdigstilt. Romslige fellesareal og godt utstyrte spesialrom, skal tilrettelegge for god læring for alle. 

-  Den første tida vil de også bruke en del tid på regler og rutiner. Etterhvert vil også et supert bibliotek være på plass, der fagfolk vil bistå elevene. Skolen vil fortsatt ha stort fokus på læring og læringsmiljø. Vi håper at elevene vil sette pris på den nye skolen, og tar godt vare på den, sier rektor Kristel Linset.

Bilde av Hommelvik ungdomsskole fra innsiden

Nytt bibliotek

I forbindelse med byggingen har biblioteket i Hommelvik fått nye lokaler. Tidligere har biblioteket vært i Herredshuset, og samlokaliseringen av skole og bibliotek vil gi et bedre tilbud til alle innbyggerne.

- Vi gleder oss over å ha fått splitter nye lokaler. Og det blir spennende å starte opp i midten av mars, sier konstituert leder av bibliotekene i Malvik, Lisabeth Lind.

Den offisielle åpningen av nyskolen vil skje tirsdag 17. april.