Johan Nygaardsvold Muséum

JNM syrinerJohan Nygaardsvold Muséum ligger i Johan Nygaardsvolds gate i Hommelvik sentrum. Historien om Johan Nygaardsvold er historien om husmannsgutten fra Hommelvik som ble statsminister i Norge, og det er en enkel og annerledes statsministerbolig som er gjort om til muséum.

En biografisk utstilling tegner et nært og personlig portrett av mennesket bak politikeren. Teksten er basert på sitater fra hans dagbøker og eget forfattterskap og den uttrykker hans tanker og følelser. Et album inneholder private fotografier, og et utvalg av Nygaardsvolds mange taler kan høres på radio. Et dokumentarprogram gir også et sterkt og gripende bilde av personen og politikeren Johan Nygaardsvold. Biblioteket står urørt fra Nygaardsvolds tid og inngir en stemningsfull atmosfære. Kjøkkenet med spiskammers er rekonstruert tilbake til begynnelsen av 1950-årene.Johan Nygaardsvold museum  1  mai  2001 Åpning

Den politiske utstillingen omhandler Nygaardsvolds politiske boigrafi og gir et innblikk i Norges politiske utvikling - lokalt, regionalt og nasjonalt, ca. 1850-1952. I utstillingen er det anledning til å fordype seg i lulike typer arkivmateriale som tidligere ikke har vært tilgjengelig.

Du kan lese mer om Johan Nygaardsvold Muséum her

Gjenstander fra Johan Nygaardsvolds samling    Gjenstandene som vises i her, er til daglig oppbevart i bankhvelv og har derfor tidligere ikke vært tilgjengelig for publikum.

Bibliotekoversikt Les mer (DOC) (PDF)

Det anbefales også å besøke www.gubben.no som omhandler Johan Nygaardsvold og hans politiske samtid. Her er det muligheter for å se filmsnutter og høre utdrag av Nygaardsvolds taler. Nettstedet inneholder også et unikt kildemateriale, blant annet fotografier, dokumenter, brev, telegrammer og protokollførsel. Gubben.no gjør Johan Nygaardsvold Muséum mer tilgjengelig. 

Informasjon

Beliggenhet:        Johan Nygaardsvolds gt. 35, 7550 Hommelvik

Adkomst:              Avkjørsel ved Hommelvik kirke, følg skilt merket museum

Parkering:            Ved muséeet

Åpningstider:       Etter avtale. Kontakt Malvik kommune

Kontakt:                Malvik kommune til. 73 97 20 00. Postadresse: pb. 140, 7551 Hommelvik. E-post: postmottak@malvik.kommune.no

Tilgjengelighet: Bygningene er vanskelig tilgjengelig for rullestol

Pris:                    Enkeltbillett kr. 30,-. Grupper 8-15 stk. kr. 25,- pr. pers. Skoleklasser kr. 200,-

 

 

Tips en venn Skriv ut