Jakobsli museum

TorshaugsamlingaJakobsli museum drives på frivillig basis av Historielaget Hommelviks Venner. Den gamle arbeiderboligen ligger midt i Hommelvik sentrum og er en av de få gårdseiendommer i sitt slag som er bevart i Hommelvik sentrum. Tunet er lukket, lite firkanttun med våningshus, stabbur og en større uthusbygning i vinkel. Bak i gården står en liten dukkestue.

1. etasje inneholder en arbeiderbolig med stue og kjøkken fra 1950-årene. En skolestue er innredet med inventar fra Bakken skole i Hommelvik. I 2. etasje er et kammers, stue og kjøkken innredet i noe eldre stil - fra mellomkrigstiden. I kirkerommet er det utstilt inventar og gjenstander fra Hommelvik kirkes første år. Barnerommet viser eldre tiders barnekultur.

Stabburet inneholder "Thorshaugsamlingen" som viser gjenstander som er knyttet til eldre gårdshistorie, og en utstilling med ski og annet vintersportsutstyr fra den tiden Hommelvik hadde over 20 hoppbakker.

Historielaget forvalter også en større samling ovnsmodeller fra Hommelvik Verft og Støberi. En større fotosamling omfatter ca. 1 500 fotografier og inneholder eldre og nyere fotografier fra Malviks historie, deriblant bygninger, interiører, lag og foreninger, industri og fritid.

Les mer om Jakobsli museum - klikk her

Lenke til Historielaget Hommelviks venner - klikk her

Informasjon

Beliggenhet:    Selbuvegen 9, 7550 Hommelvik

Adkomst:         Avkjørsel fra Hommelvik sentrum mot Selbustrand, 4. hus på høyre hånd

Parkering:        Hommelvik sentrum

Åpningstider:   Åpent ved arrangementer. Omvisning ved henvendelser.

Kontakt:           Historielaget Hommelviks Venner, postboks 30, 7551 Hommelvik. 
                        Det kan også tas kontakt med Malvik kommune 73 97 20 00

Tilgjengelighet: Bygningene er vanskelig tilgjengelig for rullestol

Pris:                Etter avtale

Tips en venn Skriv ut