English A A A A A
Vilbli-diagram

Interessetester

I arbeidet med å finne ut hvilket utdanningsløp man skal velge etter ungdomsskolen, benytter skolen/elevene seg av to tester - vilbli.no og you-portalen.no. Her kan du lese mer om hvordan du tar testene.

 

1. Vilbli.no

Gå inn på www.vilbli.no.  Gå videre inn på Test deg selv og følg instruksjonene. Når testen er gjennomført, ser du videre på resultatene dine. Skriv ned hvilke tre søyler med høyest verdi på arket du skal ha med til samtale med rådgiver.

 

2.     You-portalen.no

Gå inn på you-portalen.no, og videre inn på Elever i grunnskolen.

  • Brukernavn: hommelvik
  • Passord: TG43

Legg inn personlige opplysninger og merk av hvilken klasse du går i. Gå inn på testen. Les instruksjonene, og svar på de 108 spørsmålene etter beste evne. Er du usikker, følg magefølelsen. Trykk tilslutt på: Lag min profil

Ved å legge muspekeren over de ulike søylene får du opp en tekst som du leser, og ved å trykke på studieretningene får du ytterligere opplysninger. Skriv også her ned hvilke tre søyler med høyest verdi på arket du skal ha med til samtale med rådgiver.

NB! Det er viktig å bruke resultatene fra disse testene med omhu. De er kun et uttrykk for en ”her og nå”-tilstand, og er ikke en fasit over hva du skal søke på. De bør brukes som et utgangspunkt for videre undring i veien mot valget av studieretning til våren.