English A A A A A
lahlum_700x1046

Inspirerende Lahlum

Historiker og forfatter Hans Olav Lahlum holdt et inspirerende foredrag om sin skjønnlitterære debut ”Menneskefluene” da han besøkte 10. trinn onsdag 27. april. Både elever og lærere lyttet oppmerksomt da Lahlum fortalte om hvordan ideen til boka oppstod og om selve skriveprosessen.

Ett av delmålene i prosjekt Skolebibliotekutvikling har vært å få til flere forfatterbesøk ved skolen. Onsdag 27. april besøkte historiker og forfatter Hans Olav Lahlum 10. trinn for å fortelle om sin skjønnlitterære debut, kriminalromanen ”Menneskefluene” (2010).

Lahlum er mest kjent for å ha skrevet politikerbiografier, blant annet biografien om AP-politikeren Haakon Lie (2009), og for å ha falt av stolen i Redaksjon 1. I fjor kom altså hans første skjønnlitterære bok, og Lahlum avslørte at responsen på boka har vært så god at han i august er klar med oppfølgeren om førstebetjent Kolbjørn ”K2” Kristiansen og hans medhjelper Patricia Louise Borchmann.
Elever og lærere fikk i auditoriet på barneskolen overvære en aldri så liten verdenspremiere da Lahlum leste starten på bok nummer to. Lahlum har også ideen til bok tre klar, men han ville ennå ikke røpe så mye om innholdet her.
Tips en venn Skriv ut