English A A A A A
Bilder av parkeringsplassen med biler på Sveberg

Hold avstand og unngå populære turmål

I disse dager skal vi alle holde større avstand til andre, dette for å forhindre spredning av smitte. Dette gjelder også utendørs, og Malvik kommune oppfordrer alle til å unngå å samles i større grupper.

Vi er i en situasjon hvor det er innført dramatiske tiltak for å redusere smittespredningen. Luftveisvirus smitter også utendørs, men i noe mindre grad enn innendørs.

-Når barnehager og skoler samt næringsliv er stengt for å begrense kontakten mellom innbyggere, er det veldig uheldig at folk nå etablerer møtesteder hvor større grupper samles tettere enn det som er anbefalt, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Unngå populære turmål

Malvik kommune oppfordrer til å bruke naturen, men hold ansvarlig avstand. Aktivitet er positivt, men følg retningslinjene fra Folkehelseinstituttet.

Ta gjerne turen ut, men velg gjerne et annet mål for turen enn du vanligvis gjør. Det er ikke anbefalt å oppsøke populære turmål nå, her vil det være mange andre ute i samme ærend.

- Unngå håndhilsing og annen direkte kontakt. Hold avstand til andre, begrens antall personer du har nærkontakt med og avgrens barns lek til små grupper. Alle med luftveissymptomer bør unngå offentlige steder i størst mulig grad og holde en til to meters avstand utendørs, er rådene fra kommuneoverlegen.

Bilde av parkeringsplassen ved Midtsandtangen, med biler.

Ikke skriv i hytte- eller turbøker

Det er mange flotte turområder i Malvik, og flere steder er det mulig å skrive seg inn i hytte- eller turbøker. Trondheimsregionens friluftsråd og Malvik kommune fraråder å skrive seg inn i disse på nåværende tidspunkt, og hvis det gjøres, så bør det brukes hansker. Dette for å unngå smittespredning.