English A A A A A
Bilde av Tor Helge Larsen, Gunnar Smiseth og Aina Kristiansen

Frivillighetsprisen og kulturprisen 2020

Aina Kristiansen tildeles kulturprisen for 2020.

Gunnar Smiseth og Tor Helge Hansen tildeles frivillighetsprisen for 2020.

Frivillighetspris

I formannskapet 23. november ble det vedtatt at frivillighetsprisen for 2020 skal tildeles Gunnar Smiseth og Tor Helge Hansen.

I begrunnelsen står det:

Gunnar Smiseth og Tor Helge Hansen er tilknyttet Hommelvik IL, og er foreslått som felles kandidater. De har i hovedsak vært tilknyttet skiavdelingen i Hommelvik IL, men har også et bredere engasjement både lokalt og nasjonalt.

Gunnar Smiseth har vært leder av skiavdelinga i Hommelvik IL i mange år, og har i tillegg hatt spesifikt ansvar for økonomi og bilbingo i flere år. I tillegg har han tatt et stort ansvar for anleggsutviklingen på Jervskogen skisenter med nye løyper, nye bygninger og etablering av snøproduksjonsanlegg. Han har også vært delaktig i å utvikle turtraseer for både sommer- og 31 vinterbruk i Malvikmarka. Gunnar Smiseth er også en mye brukt rennleder og teknisk delegert i nasjonale og lokale skirenn, der han også markerer Malvik på en god måte.

Tor Helge Hansen har i snart 40 år lagt ned en enorm dugnadsinnsats for idrett og friluftsliv i kommunen. Han har vært nestleder i skiavdelinga i Hommelvik IL i 35 år, og har i tillegg styreverv i hovedlaget og friidrettsavdelingen. Hans hovedarbeidsfelt har vært organisasjonsarbeid og økonomistyring i mange prosjekter, og har gjennom dette vært med på å realisere Jervskogen skisenter, lysløype fra Abrahallen, ny friidrettsbane på Øya med mere. Tor Helge Hansen er også veldig opptatt av friluftsliv, er selv en flittig bruker, og har bidratt mye på tilrettelegging og promotering av ulike turmål i Malvik.

Kulturpris

I formannskapet ble det også vedtatt at kulturprisen for 2020 skal tildeles Aina Kristiansen.

I begrunnelsen står det:

Aina Kristiansen har gjennom mange år utmerket seg med å bli en av de store kulturpersonlighetene i Malvik. Gjennom Nonstadlaget, Hommelvikrevyen og «Kvitter fra knotten» har hun utviklet seg til å bli en av de store revystjernene i Norge med sin gode sangstemme og mange ansikter. Hun er flere ganger norgesmester i revy fra NM i revy på Høylandet, både for beste monolog og beste vise.

Også i musikalen Carl Halck har Aina utmerket seg gjennom flere roller, og hun har også hatt regi og instruktørrolle i andres oppsetninger. Aina Kristiansen har satt Malvik på kulturkartet, og er en ekte malviking med hjerte for kultur, fellesskap, samhold og latter. Med sin fantastiske sangstemme, mange ansikter og «på kornet» tolkninger har hun skrevet Malvik kommune på kartet.

Malvik kommune kommer tilbake med detaljer rundt utdelingen så snart dette er klart.

Gratulerer!