English A A A A A
Malvik kommune - kommunevåpen - farge på hvit bakgrunn

Brann i Nedre Solbakken

Malvik kommune satte krisestab natt til onsdag 11. desember i forbindelse med storbrann i Steinaldervegen i Hommelvik.

Det var like etter klokken 01.00 natt til onsdag det begynte å brenne i en driftsbygning i Nedre Solbakken i Hommelvik. Det var sterk vind i området og meget krevende arbeidsforhold for nødetatene.

Politiet melder at ingen personer har kommet fysisk til skade.

Satte krisestab

Malvik kommune satte krisestab like etter klokken 02.00 natt til onsdag. Mellom 15 og 20 personer ble evakuert fra området i Nedre Solbakken. I tillegg til familien som bor på gården hvor brannen fant sted, ble også mange naboer evakuert på grunn av spredningsfare og svært kraftig røykutvikling.

Innkvartert på hotell

Mange av de evakuerte ble innledningsvis fraktet til Malvik kommunes anlegg på Nesset i Hommelvik. Flere ordnet selv med egen innkvartering for natten, mens andre ble innkvartert på Scandic Hell Hotell hvor Malvik kommune har beredskapsavtale.

Ta vare på berørte

Ordfører Trond Hoseth er glad for at ingen personer har kommet fysisk til skade i brannen.

- Det gjør inntrykk når sånne hendelser skjer. Jeg er først og fremst veldig glad for at ingen menneskeliv har gått tapt. Det som har hovedfokus fra Malvik kommunes side nå er å ta vare på de som er berørt av brannen, sier ordfører Trond Hoseth.

Ordfører og varaordfører er faste medlemmer av kommunens kriseledelse, sammen med rådmannen og hans lederteam.

- Kommunens rutiner for krisehåndtering har fungert slik de skal, helt fra det operative arbeidet i teknisk vakt, til kriseledelsen på rådhuset. Det er betryggende, sier ordfører Trond Hoseth.