English A A A A A
tv-aksjonen 2021

Bli med å bekjempe barneekteskap

TV-aksjonen NRK 2021 går til Plan Internationals arbeid mot barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24.oktober.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene blir hindret i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.

Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap!   

Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet. 

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å vie seg til livet. 

Bli med på årets viktigste søndagstur 24. oktober! 

Bli bøssebærer!

Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere. Den enkleste måten å engasjere seg på er å bruke to timer på aksjonsdagen til å gå med bøsse.
I år som i fjor vil det også være mulig å bli digital bøssebærer.

Du kan registrere deg som bøssebærer på blimed.no.