English A A A A A
Illustrasjon - artikkelbilde - kommunevåpen på hvit bakgrunn

Ber kunder av Christiania Taxi om å teste seg

En sjåfør hos Christiania Taxi har etter koronatest 12. desember unnlatt å gå i karantene, og fortsatt å kjøre taxi. Testen ble bekreftet positiv mandag 14. desember, Malvik kommune ber derfor kunder i Trondheimsområdet om å gå i karantene/teste seg.

Samtlige personer som har tatt tur på 15 minutter eller mer i tidsrommet fra torsdag 10. desember klokken 11.00 og fram til mandag 14. desember klokken 14.00 bes gå i karantene og teste seg.

- Vi ser svært alvorlig på situasjonen, og ber samtlige som har kjørt med selskapet i 15 minutter eller mer om å teste seg, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Andre som har benyttet seg av selskapet med turer under 15 minutter i gjeldende tidsperiode anbefales også å teste seg.

- Alle som har hatt en kortere tur anbefales å teste seg, og å være svært oppmerksomme på symptomer, sier kommuneoverlege.

Ikke svart på gjentatte hendelser

Vedkommende har bostedsadresse i Malvik, og til tross for gjentatte henvendelser har selskapet ikke kunnet bistå med å redegjøre hvem som har benyttet aktuell taxi. I samråd med nasjonal smittevernmyndighet velger man derfor å informere om dette via media.

Her kan du bestille time online for koronatest.

Karantene

I etterkant av koronatest bør man i de fleste tilfeller å være i karantene frem til prøvesvar foreligger, noe som ikke ble fulgt i denne situasjonen.

Kontinuerlig testing

Testsenteret i Malvik har god kapasitet, og Malvik kommune oppfordrer alle som har mistenkt koronasmitte om å teste seg.

Malvik kommune har iverksatt en rekke tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. 

Vi oppfordrer alle til å fortsette å følge retningslinjene som er satt, og med det fortsette å hindre spredning av viruset.