Svebergmarka med Homemlvik i bakgrunn og soloppgang

Beliggenhet og nærmiljø

Svebergmarka boligfelt ble etablert med tanke på at det skal være et trygt og godt sted å vokse opp.

Nært det meste og med en fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden

Svebergmarka utbyggingsområde ligger i en slak skråning vest for det familievennlige tettstedet Sveberg. Her er det er to barnehager og en barneskole med idrettshall, grendahus og kunstgressbane. Utbyggingsområdet ligger tett på naturen og i gangavstand ligger Malvikmarka, med blant annet Stavsjøen, et populært turområde sommer som vinter. Utsikten utover Trondheimsfjorden er flott.Sveberg er lokalisert like ved Hommelvik, kommunesenteret i Malvik, og det er kort vei til Trondheim, Trondheim lufthavn Værnes og Stjørdal.

pendlerdistanser.png

Svebergmarka med utsikt utover Solbakken og Stjørdal

Trygge oppvekstkår for barn og ungdom

Området er svært familievennlig og det er mange barnefamilier i området. I nærheten finner man 2 barnehager og Sveberg barneskole. Sveberg barneskole er moderne og funksjonell, og med grendahus og idrettshall i samme bygning fungerer det som et naturlig knutepunkt for sosiale arrangementer samt kultur- og aktivitetstilbud. Skolen har et flott uteområde. Like ved ligger en flott kunstgressbane som også er med på å gi et godt fritidstilbud til barn og unge i nærområdet.

 

Gangavstand til daglige servicefunksjoner

Om man skal shoppe, ta en kopp kaffe eller spise på restaurant finner man Malvik senter i gangavstand fra eiendommen. Malvik senter opplyser på sine hjemmesider at de ønsker å være et aktivt og involverende senter, et annerledes senter hvor du som kunde skal føle deg hjemme og ha lyst til å komme igjen. Her skal det skje noe hele tiden - aktiviteter, opplevelser og tilbud. Senteret har mange butikker, som f.eks. Vinmonopolet, apotek, sportsbutikk, frisørsalonger og møbelbutikk.

 

Behagelig pendleravstand til Trondheim og Værnes

I tillegg til den fantastiske utsikten over Trondheimsfjorden er Sveberg nært det meste. Med bil tar det ca. 15 minutter til Trondheim og ca. 7. minutter til Stjørdal. Mange av beboerne i området spaserer til bussholdeplassene ved E6 hvor det går buss i både nord- og sørgående retning. 

"Nærheten til Malvikmarka og sjøen bidrar til at Malvik er et godt sted leve"

Svebergmarka med barneskolen i bakgrunn (vestligretning)

Malvik kommunen har flere flotte kvaliteter, nærheten til naturen og de tilgjengelige friområdene i marka og ved sjøen er unik.  Her kan du lese mer om friluftslivsområdene i Malvik. 

 

I gangavstand fra Sveberg ligger Stavsjøen, som er et populært friområde og turmål sommer som vinter. Det er en stor parkeringsplass like ved vannet, der er det en brygge og en gapahuk som er lett tilgjengelig. Det er flere turstier som går herfra og det er også opparbeidet en sti rundt selve vannet. På vinterstid er det flere oppkjørte skiløyper og hovedtraseen som går mellom Stavsjøen og Jervskogen skisenter er belyst. Like ved skisentret ligger Vulusjøen, der er det en søndagsåpen hytte.

 

Trøndelags nye friluftsperle finner du imidlertid på Midtsandtangen som har idylliske omgivelser med opparbeidede grøntarealer, bademuligheter og sommerkiosk. På vinterstid etableres det skøytebane. Midtsandtangen har blitt et populært område både sommer og vinter.

 

Flatholman friluftsområde er et svaberglandskap som er svært populært og brukes hele året. Opplevelsene er mangfoldige fra badeliv, fisking, rekreasjon og fuglekikking. Friluftsområdet er også et fint turmål for de som går Malvikstien langs sjøen fra båthavna i Hommelvik.

 

Midtsandtangen, Flatholman og Malvikstien er bare noen av de populære utfartsstedene i Malvik. Men det som er spesielt med Malvikstien og Midtsandtangen er at de er universelt utformet. Dette gjør at de er populære utfartssteder for lag og foreninger, barneskoler og barnehager, unger og eldre.

 

Området nyter i korte trekk en familievennlig beliggenhet med et rikt kultur- og aktivitetstilbud for store og små. Det er korte avstander til barnehager, skoler, idrettsanlegg og lekeplasser. Gode bussforbindelser- og en kort kjøretur til både Trondheim og Værnes. Malvik og Sveberg er et spennende område i vekst og utvikling med en høy trivselsfaktor. Et trygt valg for fremtiden.

 

Svebergmarka med Homemlvik i bakgrunn og soloppgang

Sentral beliggenhet

Malvik kommune ligger i Sør-Trøndelag fylke og grenser mot Trondheimsfjorden og kommunene Trondheim, Klæbu, Selbu og Stjørdal. Det bor 13.820 mennesker (pr. 01.01.17) og har et areal på 171 kvadratkilometer. De to største tettstedene i Malvik kommune er Vikhammer og kommunesenteret Hommelvik. Utbyggingsfeltet Svebergmarka er en del av tettstedet Sveberg som ligger nært tilknyttet E6 og Hommelvik. Det er god offentlig kommunikasjon til omkringliggende tettsteder og byer, den nærmeste buss passerer Sveberg ved E6 og herfra går blant annet flybussen direkte flyplassen. Den sentrale plasseringen og den korte veien til Trondheim lufthavn Værnes gjør det svært attraktivt for blant annet pendlere å bosette seg her. Det er også flere karriere muligheter i Malvik kommune. Her kan du lese mer om jobbmuligheter i Malvik.