English A A A A A
Bilde av kommunevåpen på hvit bakgrunn

Barnehager åpner tidligst 20. april

Tirsdag 7. april varslet Regjeringen gradvis åpning av barnehager og grunnskoler etter påske. Det planlegges åpning av barnehager tidligst fra mandag 20. april, og senest fra 27. april. Grunnskoler fra 1. til 4. trinn, samt skolefritidsordninger, planlegges åpnet fra mandag 27. april.

Nasjonal veileder

Kriseledelsen i Malvik kommune har i dag drøftet statens instruks om gradvis åpning. Kommunen avventer nå en nasjonal veileder med nødvendige smitteverntiltak i barnehager og skoler. Denne er ventet fra myndighetene innen torsdag 16. april.

- Malvik kommune vil, som alle andre kommuner, selvsagt følge statens føringer om gradvis åpning av barnehager og grunnskoler. Vi kommer til å åpne barnehagene når vi har de nasjonale føringene for smittevern på plass. Det vil si tidligst mandag 20. april, men senest fra mandag 27. april, sier kommunalsjef for barn og unge, Ros-Mari Berre i Malvik kommune.

Smitteverntiltak skal på plass

- Betyr det at alle barnehager i Malvik ikke nødvendigvis åpner mandag 20. april?

- Det betyr at barnehagene i Malvik, enten de er private eller kommunale, åpner først når de nasjonale retningslinjene om smitteverntiltak er på plass. Det vil tidligst være fra mandag 20. april og senest fra mandag 27. april, sier Berre

Se for øvrig pressemeldingen fra Regjeringen her