English A A A A A
Båtaksjon 2017 - innsamling av båtvrak og eierløse båtvrak i Malvik kommune - hovedbilde

"Båtaksjon 2017" - innsamling av båtvrak og eierløse båtvrak i Malvik kommune

I samarbeid med Innherred renovasjon gjennomfører vi innsamling av båtvrak og eierløse båtvrak som et bidrag til årets strandryddedag. Innherred renovasjon tilbyr gratis innlevering og frakt til godkjent mottak.

Kommunen behøver hjelp fra innbyggere og velforeninger

Båtvrak forsøpler strandsonen og forurenser miljøet hvis de ikke håndteres riktig. Derfor ønsker Malvik kommune å fjerne disse fra strandsonen, men det er også mulig å få fjernet båtvrak som ligger på egen eiendom, eller ved vann og vassdrag. Både innbyggere, velforeninger og frivillige lag oppfordres til å bidra i arbeidet.

Jeg har en båt jeg vil kvitte meg med, hvor kan jeg levere den?

Først og fremst ønsker vi at båtvrakene leveres på oppsamlingsplassen i Stasjonsfjæra i Hommelvik. Her blir det satt container, hvor alle båtene kan settes igjen.

Hva gjør jeg hvis jeg vil kvitte meg med båten, men ikke har mulighet til å flytte den?

 Hvis du ikke har mulighet til å flytte båten selv, kan kommunen hjelpe til med å hente vrak etter avtale. Båtvrakene må være tilgjengelige og forsvarlig plassert nær vei. Vet du om en eiereløs båt eller et vrak i strandsonen som bør fjernes, vennligst ta kontakt med servicetorget i Malvik kommune på telefon 73 97 20 00 eller send e-post til postmottak@malvik.kommune.no.

Du kan også melde fra på FiksGataMi. Skriv inn postnummer, merk av i kartet, og skriv "båtaksjon" under "Enlinjers oppsummering" før du velger "forsøpling" under kategori. Det blir da vurdert om det er ønskelig eller mulig å fjerne båtvraket.

Kartutsnitt av Stasjonsfjæra i Hommelvik hvor det er deponi for båter

Hvordan gjennomføres det?

Når vraket registreres av Malvik kommune og kommunen anser det som hensatt eller vrak, merkes båtvraket med en rød lapp med pålegg om fjerning. Etter to–tre uker fjernes vraket og leveres til Innherred renovasjon for avfallsbehandling og gjenvinning.

Hva koster det?

Tilbudet er et samarbeid mellom Malvik kommune og Innherred renovasjon, og du som privatperson vil ikke måtte betale noe for tjenesten.

Hvor lenge varer "Båtaksjon 2017"?

Aksjonen starter i påska og varer frem til 01.juni 2017.

Vil du lese mer om prosjektet? Les mer på:

Miljødirektoratet – Marint søppel og kasserte fritidsbåter

Hold Norge rent - Strandryddedag

Forurensningsloven § 7§ 28§ 37 og § 74

Forvaltningsloven § 16