English A A A A A
Kommunalsjef Anne Irene Enge

Anne Irene blir ny kommunalsjef for samfunnsutvikling og tekniske tjenester

Anne Irene Enge (52) blir den første kommunalsjef for samfunnsutvikling og tekniske tjenester i Malvik kommune.

52-åringen bor til daglig landlig og fredelig i Tømmerdalen i Bymarka, og setter pris på å kunne gå rett ut av døra og ut i skiløypa. Ikke ulikt sånn som vi har det her i Malvik.

- Malvik er en vakker kommune. Du har alt her også, fra fjord til fjell, og det tiltaler meg, sier Enge som planlegger å starte i nyjobben 5. august. – Hvis alt går etter planen.

Anne Irene Enge kommer til Malvik kommune fra stillingen som kvalitetsleder i Nordbohuskjeden. Overgangen fra jobb i landets tredje største boligleverandør til nyopprettet lederstilling i det offentlige, ser ikke Enge mørkt på.

- Jeg har jobbet cirka 20 år i offentlig sektor, hvorav 8 av dem som leder. De siste 10 årene har jeg vært i det private næringslivet, forteller Enge.

Hun beskriver stillingen hun går til i Malvik kommune som særdeles spennende.

- Det er en utrolig spennende stilling i en spennende kommune i vekst. Jeg liker samfunnsoppdraget, og det å kunne være med å bidra til at Malvik skal være en fantastisk kommune å bo, leve og drive næring i. Innenfor mitt område legges rammene for alt som skal skje i en innbyggers liv i Malvik. Jobben gir muligheter for å jobbe strategisk og praktisk i kombinasjon, og det synes jeg er givende, sier Enge som går til oppgaven med stor ydmykhet og entusiasme.

-  Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de dyktige kollegaene jeg vet jeg kommer til å få. Det å bygge team og lagfølelse, som igjen gir gode prestasjoner for Malvik sine innbyggere, blir også meget spennende, sier Enge.

- Hva forbinder du ellers med Malvik?

- Mitt første møte med Malvik var faktisk da jeg som student på 80-tallet fikk jobb som helgeavløser på en gård i Leistadgrenda på Vikhammer. Kona på gården var meget ivrig korsanger, og fikk også meg til å begynne. Jeg hadde flere fine år som sopran i Malvik blandakor, sier Anne Irene Enge.