Illustrasjonsbilde av unge kvinner. Colourbox/Folkehelseinstituttet

Gratis HPV-vaksine til kvinner født 1991 og senere

Vaksinering på Vikhammer helsestasjon 8. november og 13. desember

HPV-vaksinering i Malvik kommune

Vaksineringsdatoeneer satt til 8. november og 13. desember ved Vikhammer helsestasjon.

Bestill time på 73 97 22 25 (åpen for timebestilling på onsdager og torsdager).

Vaksinering skjer deretter på en torsdag annenhver måned, etter klokken 12.30.  Nettsiden vil bli oppdatert med vaksinasjonsdatoer fremover i 2017.

Les mer HPV og HPV-vaksine på Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/hpv-vaksine.

 

Siste mulighet

 

Vikhammer helsestasjon har satt opp datoer for et siste tilbud av HPV-vaksine til kvinner født i 1991 eller senere. Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7.klasse siden 2009. Fra høsten 2016 kan uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.

Tips en venn Skriv ut