I Malvik har vi mange friluftsområder og turmål. Enten det er turer i marka, fiske i elva Homla eller en rolig dag ved sjøen. Ønsker vi å gi inspirasjon til å ta turen ut, enten det er i nærmiljøet eller det er til steder i kommunen du ikke har vært før.

Noen populære turmål er- Vikhammerløkka, Midtsandtangen, Hommelvikfjæra, Malvikstien og Flatholman. Midtsandtangen og Malvikstien er spesielt utformet med tanke på universell utforming og tilgjengelighet for alle.

Aktuelt

Storfossen

Homlastien

Fra sentrumsområde ved sjø, langs elv til fossefall i villmarka.

07. november 2017

Homlastien er en ca. 6 km lang tursti som starter i Hommelvik sentrum (Krana bru) og går til Kringelmyra ved Nonstadberget i Bakkdalen. I tillegg til trim og rekreasjon får du også natur- og kulturopplevelser underveis.

Laksefiske

Fiskekort i Homla

30. juni 2016

Laksefiskesesongen for 2016 i Homla er i gang. Her finner du informasjon om hvordan du kjøper fiskekort.

Bilde fra skiløypen ved Stavsjøen

Mange Malvikinger møtes i Malvikmarka

26. januar 2016

Godt skiføre og fine skispor i forrige uke ga skifolket en etterlengtet anledning til å realisere vinterdrømmen. Hommelvik IL ski hadde lagt forholdene til rette med preparerte skispor, og på Vulusjøhytta fikk Malvik IL avsetning på vafler og sjokoladekake.

Forside: brosjyren Friluftsliv for alltid, utgitt av Miljødirektoratet

Unike friluftsområder i Malvik

29. januar 2016

Friluftsliv og tilgjengelighet til natur og friluftsområder har vært viktig i Malvik kommune over mange år. Statlig sikring av friluftsområder med støtte av Miljødirektoratet har bidratt til å gjøre dette arbeidet mulig. Nå er vi med i inspirasjonsbrosjyren «Friluftsliv for alltid».

Brosjyre forsidebilde

Natur, kultur og søndagstur

07. desember 2010

Gjennom LEV VEL-undersøkelsen har vi fått svar på hva malvikingene setter spesielt stor pris på ved kommunen sin. Noe av det vi har funnet ut er at møteplassene i nærmiljøet og tilgangen til sjøen og marka er viktig. Vi har samlet turtips i brosjyren Natur, kultur og søndagstur.

Brosjyre Natur kultur søndagstur

24 turer - 24 timer!

04. mars 2015

I Malvik har vi hele 24 turmål med trimpostkasser. Det er en fin variasjon mellom lette turer og tyngre turer.