Et utbyggingsområde med fokus på et godt og trygt bomiljø

Beliggenhet og nærmiljø

Skjermbilde påskrift områder og etappe 3påskrift.jpg

Pendlerbilde.png

Beliggenhet

Malvik kommune ligger i Sør-Trøndelag fylke og grenser mot Trondheimsfjorden og kommunene Trondheim, Klæbu, Selbu og Stjørdal. Det bor 13.820 mennesker (pr. 01.01.17) og har et areal på 171 kvadratkilometer. De to største tettstedene i Malvik kommune er Vikhammer og kommunesenteret Hommelvik.

Utbyggingsfeltet Svebergmarka er en del av tettstedet Sveberg som ligger nært tilknyttet E6. Utbyggingsfeltet Svebergmarka har en fantastisk utsikt da det ligger i en skråning som vender ut mot Trondheimsfjorden. Utbyggingsfeltet består av 4 etapper totalt, der etappe 1 og 2 er ferdigstillt. Det som bygges ut nå er etappe 3 og ligger like nord for det eksisterende boligområdet Grønnberg. Området her har en helning i østlig retning og utsikten vil være utover Trondheimsfjorden, Hommelvik og Stjørdal.

Det er god offentlig kommunikasjon til omkringliggende tettsteder og byer, den nærmeste buss passerer Sveberg ved E6 og herfra går blant annet flybussen direkte flyplassen. Den sentrale plasseringen og den korte veien til Trondheim lufthavn Værnes gjør det svært attraktivt for blant annet pendlere å bosette seg her. Det er også flere karriere muligheter i Malvik kommune. Her kan du lese mer om jobbmuligheter i Malvik.

Nærmiljø

Svebergmarka boligfelt ble etablert med tanke på at det skal være et trygt og godt sted å vokse opp. Dette er et relativt nytt bomiljø som ligger nært det meste, i tillegg til den flotte utsikten.

Sveberg er et familievennlig område der det er to barnehager og en barneskole med idrettshall, grendahus og kunstgressbane. I gangavstand ligger Malvikmarka, med blant annet Stavsjøen, et populært turområde sommer som vinter. Ved fjorden ligger flotte og familievennlige friområder som Midtsandtangen og Malvikstien, siste nevnte går fra småbåthavna i Hommelvik til Flatholman. Malvik har et godt og variert kultur- og fritidstilbud,året rundt.

"Nærheten til Malvikmarka og sjøen bidrar til at Malvik er et godt sted leve".

Malvik har flotte kvaliteter i form av nærhet til unike friområder i marka og ved sjøen.  Her kan du lese mer om friluftslivsområdene i Malvik. 

I gangavstand fra Sveberg ligger Stavsjøen, som er et populært friområde og turmål sommer som vinter. Det er en stor parkeringsplass like ved vannet, der er det en brygge og en gapahuk som er lett tilgjengelig. Det er flere turstier som går herfra og det er også opparbeidet en sti rundt selve vannet. På vinterstid er det flere oppkjørte skiløyper og hovedtraseen som går mellom Stavsjøen og Jervskogen skisenter er belyst. Like ved skisentret ligger Vulusjøen, der er det en søndagsåpen hytte.

Ved sjøen er det mulighet for fiske og flere andre aktiviteter og rekreasjonsmuligheter, det er også ei flott småbåthavn med gjestekai like ved Hommelvik sentrum. Her ligger starten på den populære Malvikstien som er en universelt utformet sti går langs med sjøen og til Friområdet Flatholman 2,5 kilometer unna. 

Friområdet Midtsandtangen er også populært og er spesielt utformet med tanke på universell utforming. Midtsand ligger ved Trondheimsfjorden og var tidligere en militærleiren, i dag er det en offentlig frukthage med urter og frukttrær. Det er også mulig å benytte i grillene på området eller besøke kaféen. Ellers er det lagt til rette for blant annet bading, volleyball og kiting.

front.png

Tips en venn Skriv ut